Ouderportaal Social Schools

Ouderportaal Social Schools

Wij werken met Social Schools, een online communicatieplatform voor het basisonderwijs. Het doel is om ouders meer inzicht te geven in wat er gebeurt in de klas, op een simpele, visueel aantrekkelijke en informerende wijze. We vinden het belangrijk dat u op de hoogte bent en blijft van waaraan gewerkt wordt. Niet alle kinderen vertellen immers altijd waar ze mee bezig zijn op school. Zo kunt u uw kind(eren) beter ondersteunen in het leerproces, omdat u beter op de hoogte bent.

Hoe werkt het?

De leraar plaatst een bericht in de klas. Bijvoorbeeld over een sportdag, een excursie of informatie over de lesmethode waarmee gewerkt wordt. Als ouder kunt u deze informatie bekijken door in te loggen via de mobiele app of via de web-omgeving. U kunt agendapunten in uw app rechtstreeks toevoegen aan uw telefoonagenda. Zo ontvangt u op tijd herinneringen en vergeet u nooit evenementen. Ouders ontvangen een uitnodiging per e-mail met daarin een link om een account te activeren. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Bekijk het .

Afgesloten omgeving

Social Schools is een veilig, afgesloten platform. Alleen ouders die toestemming hebben gekregen van de school, kunnen in de omgeving. Ouders hebben alleen toegang tot de groepen van hun kinderen.

Berichten laten vertalen

Met vertalingen kun je de inhoud van gesprekken en groepsberichten automatisch laten vertalen in een taal van jouw voorkeur. 

Om vertalingen te activeren volg je deze stappen:

 1. Open de (web)app
 2. Klik op je profielfoto in de bovenbalk van de homepagina
 3. Kies "Account & Profiel"
 4. Klik op de tab "Account"
 5. Klik op de optie "Berichten vertalen > niet vertalen":
 6. Kies je gewenste taal en sla op.
 7. Wanneer je nu de app opent, worden de groepsberichten op je homepagina vertaald in jouw ingestelde taal. Voor de gesprekken kun je op de vertaalknop bij een tekstballon klikken.

Beschikbare talen en vertaalde content

Op dit moment worden de gesprekken en de groepsberichten vertaald. Beschikbare talen zijn:

 • Arabisch
 • Duits
 • Engels
 • Frans
 • Oekraiens
 • Pools
 • Spaans
 • Turks